Go Back   Dodge Ram SRT-10 Forum - Viper Truck Club of America > Viper Truck SRT-10 Discussion > Ram Srt-10 Racing
Home Forum Register FAQ Members List Social Groups Calendar Garage Mark Forums Read

Ram Srt-10 Racing

Famoso Test and Tune feb 24th Sunday


This is a discussion on Famoso Test and Tune feb 24th Sunday within the Ram Srt-10 Racing forums, part of the Viper Truck SRT-10 Discussion category!
Trainman is still waiting for his second run. Another oil spill....




Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old 02-24-2013, 06:47 PM
SrtBrad's Avatar
Michel Productions
West VTCoA Regional Member
2012 Viper Truck of The Month
 
Join Date: Feb 2007
Location: City of Angels
Age: 49
Posts: 12,801
Member #1178
Trainman is still waiting for his second run. Another oil spill.

__________________
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old 02-24-2013, 06:47 PM
SrtBrad's Avatar
Michel Productions
West VTCoA Regional Member
2012 Viper Truck of The Month
 
Join Date: Feb 2007
Location: City of Angels
Age: 49
Posts: 12,801
Member #1178
Track closes in 30 min as well.
__________________
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 02-24-2013, 08:32 PM
ViperJeff's Avatar
Administrator

 
Join Date: May 2006
Location: Idaho
Posts: 36,416
Member #29
Not a good day
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old 02-24-2013, 09:18 PM
arnie_82's Avatar
Member
West VTCoA Regional Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Los Angeles, Ca
Age: 35
Posts: 437
Member #4175
Famoso Test and Tune feb 24th Sunday

That sucks.
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 02-24-2013, 09:57 PM
505'sFastestViper.'s Avatar
VIPER POWERED
Southwest VTCoA Regional Rep
 
Join Date: Apr 2007
Location: Farmington, N.M.
Age: 37
Posts: 13,813
Member #1557
sorry to hear this!!
__________________
Best 1/4 Mile In The 7'sssssss
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old 02-25-2013, 01:11 AM
VIPER POWERED
West VTCoA Regional Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Bakersfield, Ca
Posts: 2,337
Member #312
Made two passes, not bad but not great either. I think I have an issue, I'll explain in a minute. My two passes were as follows:
Run 1: 1.667 60', 1/8th 7.533 @ 93.84, 1/4 mile 11.775 @ 116.80.
Run 2: 1.660 60', 1/8th 7.552 @ 92.62, 1/4 mile 11.826 @ 116.16.

Here's the issue I'm having and it started last time out (Feb 9th, all 5 runs) the truck is starting to SCARE me on the high end and each shift. It is starting to "walk around" or drift all over the track, especially in 4th gear, sort of like wanting to fishtail all over the place. The truck wants to nosedive to the left and the rear end wants to come around to the right, also the truck is pulling to the right. It has been very nerve racking to stay in the throttle at 117 mph, and then when I let off to shut down, I almost loose control, again the tail wants to walk around me on the right side. I talked with Brad today and we think it might be an issue with the rear end, Something broken and not delivering power to each wheel equally? What do some of you experts think could be going on. I need to solve this before adding another 200 rwhp with my engine build. The truck is an 04, could I need a front end rebuild? It has 67,000 miles. I think I'll have someone look into the rear end (spider gears, clutches, etc.). I've noticed my times are about .1 to .2 slower and my MPH is off by about 1.5 to 2 mph. The last time I lost speed the spider gears were broken, costing me about 20 rwhp (we discovered that on the DC Performance dyno). But I didn't have handling issues at that time. Any input is appreciated.

I also had fun driving the Black Camaro again. The owner rebuilt the engine, upgraded the rear to ZL1 3.73 gears and had some MT ET street radials. When I got there I saw him run an 11.59 @127 (last time on street tires he ran 12.49 @119). He saw me and said "my driver mod is here" and asked me to take a run in the car. OK , the car felt real smooth and not that fast at all.....but the time slip said different....I ran a 10.74 @ 134.78mph.....wow. Nice.

I also had a younger kid with a supercharged 6.1 Challenger ask me to drive his car. He had Nitto radials, said it was bogging bad @ 2500 rpm , I also asked him about the tune, max hp dyno rpm, redline (he thought it was 6400-6500). Well I didn't run very well, I tried to do a 2nd gear burnout and the car stalled twice, I left the line @ 3000 and it wheel-hopped bad all the way through 1st (spinning) , the rev limiter was about 6250 so I hit the rev limiter twice during the run (in 1st and 2nd), so the car went 13.17 @ 116+. I wasn't very proud of myself, but the car was very different and hard to drive. With a little more seat time I could probably put the car in the 11's. I told the owner he first needs to cure the wheel hop issues and get some better tires (Nitto's suck). He also needs to strengthen the stock axles and add a Line-Loc.

Pretty fun and scary day to say the least. Those runs will probably be on video. Thanks again Brad!
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old 02-25-2013, 01:21 AM
SrtBrad's Avatar
Michel Productions
West VTCoA Regional Member
2012 Viper Truck of The Month
 
Join Date: Feb 2007
Location: City of Angels
Age: 49
Posts: 12,801
Member #1178
Quote:
Originally Posted by Trainman View Post
Made two passes, not bad but not great either. I think I have an issue, I'll explain in a minute. My two passes were as follows:
Run 1: 1.667 60', 1/8th 7.533 @ 93.84, 1/4 mile 11.775 @ 116.80.
Run 2: 1.660 60', 1/8th 7.552 @ 92.62, 1/4 mile 11.826 @ 116.16.

Here's the issue I'm having and it started last time out (Feb 9th, all 5 runs) the truck is starting to SCARE me on the high end and each shift. It is starting to "walk around" or drift all over the track, especially in 4th gear, sort of like wanting to fishtail all over the place. The truck wants to nosedive to the left and the rear end wants to come around to the right, also the truck is pulling to the right. It has been very nerve racking to stay in the throttle at 117 mph, and then when I let off to shut down, I almost loose control, again the tail wants to walk around me on the right side. I talked with Brad today and we think it might be an issue with the rear end, Something broken and not delivering power to each wheel equally? What do some of you experts think could be going on. I need to solve this before adding another 200 rwhp with my engine build. The truck is an 04, could I need a front end rebuild? It has 67,000 miles. I think I'll have someone look into the rear end (spider gears, clutches, etc.). I've noticed my times are about .1 to .2 slower and my MPH is off by about 1.5 to 2 mph. The last time I lost speed the spider gears were broken, costing me about 20 rwhp (we discovered that on the DC Performance dyno). But I didn't have handling issues at that time. Any input is appreciated.

I also had fun driving the Black Camaro again. The owner rebuilt the engine, upgraded the rear to ZL1 3.73 gears and had some MT ET street radials. When I got there I saw him run an 11.59 @127 (last time on street tires he ran 12.49 @119). He saw me and said "my driver mod is here" and asked me to take a run in the car. OK , the car felt real smooth and not that fast at all.....but the time slip said different....I ran a 10.74 @ 134.78mph.....wow. Nice.

I also had a younger kid with a supercharged 6.1 Challenger ask me to drive his car. He had Nitto radials, said it was bogging bad @ 2500 rpm , I also asked him about the tune, max hp dyno rpm, redline (he thought it was 6400-6500). Well I didn't run very well, I tried to do a 2nd gear burnout and the car stalled twice, I left the line @ 3000 and it wheel-hopped bad all the way through 1st (spinning) , the rev limiter was about 6250 so I hit the rev limiter twice during the run (in 1st and 2nd), so the car went 13.17 @ 116+. I wasn't very proud of myself, but the car was very different and hard to drive. With a little more seat time I could probably put the car in the 11's. I told the owner he first needs to cure the wheel hop issues and get some better tires (Nitto's suck). He also needs to strengthen the stock axles and add a Line-Loc.

Pretty fun and scary day to say the least. Those runs will probably be on video. Thanks again Brad!
Your welcome Jerry. The more I think about the wandering issue the more I say it's a power transfer issue. I would have to suspect the diff first. Can a loose tranny mount cause the same issue? Either way this will be interesting to find out what the real problem is.
__________________
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old 02-25-2013, 01:48 AM
phxpoolguy's Avatar
VIPER POWERED
Southwest VTCoA Regional Member
2012 Viper Truck of The Month
 
Join Date: May 2009
Location: phoenix
Posts: 3,747
Member #10652
Differential clutch pack on mine caused the same situation, truck got real squirrely on the top end.
Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old 02-25-2013, 01:49 AM
phxpoolguy's Avatar
VIPER POWERED
Southwest VTCoA Regional Member
2012 Viper Truck of The Month
 
Join Date: May 2009
Location: phoenix
Posts: 3,747
Member #10652
Thought it was tire pressure issue but I always run18 psi on the slicks.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Famoso Test and Tune Feb. 18 Trainman Ram Srt-10 Racing 53 02-19-2012 11:10 AM
Famoso Test and Tune Feb. 18-19, 2012 Trainman Ram Srt-10 Racing 24 01-28-2012 08:16 PM
Final Test & Tune at Famoso Raceway Trainman Ram Srt-10 Racing 9 11-12-2009 04:10 PM
Famoso Test and Tune..Fri 6/12/09 7PM Trainman Ram Srt-10 Racing 17 06-17-2009 10:34 PM
Open Test And Tune: Famoso Mar.1 & 2 Trainman Ram Srt-10 Racing 4 03-01-2008 09:43 PM





All times are GMT -4. The time now is 10:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
vB.Sponsors
This site is supported by its members, vendors, and administration. Vtcoa.com is in no way affiliated with Daimler Chrysler. Dodge, Viper,Ram SRT-10, the Viper logo and likeness are registered trademarks of Daimler Chrysler. The contents of this site are owned by Vtcoa.com and may not be used or reproduced without the express written permission of the Administrator.
GM Truck Forum
Ford Raptor Forums
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
Sotball Forums
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum