Go Back   Dodge Ram SRT-10 Forum - Viper Truck Club of America > Main Forum > Forum Requests
Home Forum Register FAQ Members List Social Groups Calendar Garage Mark Forums Read

Forum Requests

QC Stalling


This is a discussion on QC Stalling within the Forum Requests forums, part of the Main Forum category!
So about every other time I drive my truck when I punch the throttle the motor starts sputtering an gets ...



Like Tree3Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 09-04-2015, 04:13 PM
jbsrt10's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 10
Member #15203
QC Stalling

So about every other time I drive my truck when I punch the throttle the motor starts sputtering an gets no power an now it has started stalling, it stalled at 70 mph and at 20 mph, but it doesn't do this everytime but more than not I have no idea what is causing this?.

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 09-04-2015, 04:16 PM
rottenronnie's Avatar
VIPER POWERED
Canadian VTCoA Regional Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Calgary, Alberta
Posts: 2,345
Member #345
It could be a failed Throttle position Sensor.
Is the Check-Engine Light On?

When did it start doing it and did you make ANY changes just before this problem started?
Is there water in your fuel? Is the tank low?
Does it idle ok/normally?- Not faster or slower..
etc...
__________________
2005 QC N.A.
600+Wheel HP/598 TQ
505 C.I.

15.7L/100 km.
5600 pounds
11.88@115 in "D" for Drive

NO POWER ADDERS
Full B&B Exhaust WITH Cats
Unported Street-Striker Heads w Custom Roller
Unported O.E.M. Intake Manifold
FSTJACK Hand-Ported TB
MONSTER R/X Dual-Vacuum Catch-Can
A built 48RE transmission that actually keeps working!
Tuned by Maestro Chris Jensen

Last edited by rottenronnie; 09-04-2015 at 04:28 PM.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09-04-2015, 05:00 PM
jbsrt10's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 10
Member #15203
Haven't really made any changes, check engine light is on, but the code is evap code, was doing doing when fuel was low around 1/4 tank but now it does with over half a tank, it idles good just when I get on the gas little harder than normal it does this
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09-05-2015, 12:27 AM
rottenronnie's Avatar
VIPER POWERED
Canadian VTCoA Regional Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Calgary, Alberta
Posts: 2,345
Member #345
Find out exactly what tripped the check engine light, fix that issue and go from there. I have no idea if you work on your truck or not. It might be best to take it to a dealer??
__________________
2005 QC N.A.
600+Wheel HP/598 TQ
505 C.I.

15.7L/100 km.
5600 pounds
11.88@115 in "D" for Drive

NO POWER ADDERS
Full B&B Exhaust WITH Cats
Unported Street-Striker Heads w Custom Roller
Unported O.E.M. Intake Manifold
FSTJACK Hand-Ported TB
MONSTER R/X Dual-Vacuum Catch-Can
A built 48RE transmission that actually keeps working!
Tuned by Maestro Chris Jensen
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 09-05-2015, 06:20 PM
jbsrt10's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 10
Member #15203
Code is p0442 that is the only code showing would this make my engine stall an sputter all the time
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 09-06-2015, 02:03 PM
Jfireboy1's Avatar
Senior Member
Southeast VTCoA Regional Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Miami, Fla
Posts: 1,007
Member #11321
Quote:
Originally Posted by jbsrt10 View Post
Code is p0442 that is the only code showing would this make my engine stall an sputter all the time
No... The p0442 will not cause that. Common issue as I've been driving mine for a couple years now with that code as well. Its the vacuum canister on mine that causes that code. Check your throttle position sensor
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 09-06-2015, 04:52 PM
jbsrt10's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 10
Member #15203
I took off the throttle position Sensor but can't tell if it's bad or not? Could it be fuel pump or full filter?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 09-06-2015, 06:45 PM
rottenronnie's Avatar
VIPER POWERED
Canadian VTCoA Regional Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Calgary, Alberta
Posts: 2,345
Member #345
No serviceable fuel filter to change.
Try replacing the Throttle Position Sensor and keep yours for a spare; they go bad from time to time and won't necessarily trip a check engine light.
They are a really important sensor in that they dictate both fuel and timing.

If you do replace it, disconnect BOTH battery cables from the battery and touch the cables briefly together so the ECU can't retain any information from the old TP sensor in memory.
The truck MAY idle a touch rough for a few seconds until the ECU figures out what planet it's on after touching the cables together as it will be starting from scratch gathering info from the sensors.

PS Touching the cables together is NOT the same as disconnecting the battery and/or all three ECU cables, standing on one foot while doing so with a stopwatch, etc, etc.
It works.

Good Luck.
THEWELSHM likes this.
__________________
2005 QC N.A.
600+Wheel HP/598 TQ
505 C.I.

15.7L/100 km.
5600 pounds
11.88@115 in "D" for Drive

NO POWER ADDERS
Full B&B Exhaust WITH Cats
Unported Street-Striker Heads w Custom Roller
Unported O.E.M. Intake Manifold
FSTJACK Hand-Ported TB
MONSTER R/X Dual-Vacuum Catch-Can
A built 48RE transmission that actually keeps working!
Tuned by Maestro Chris Jensen

Last edited by rottenronnie; 09-06-2015 at 07:06 PM.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 09-08-2015, 04:29 PM
jbsrt10's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 10
Member #15203
So I replaced the tps an drove the truck and it drove fine check engine light went off for a day an then today truck stalled at 35mph I started back up an it stared sputtering aging idk I gees I'll check fuel pressure
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 09-08-2015, 05:48 PM
jbsrt10's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 10
Member #15203
I'm getting a code P0320 could the crank sensor be causin all my troubles?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Random Stalling right after startup Moparfan1984 General Discussion 7 02-21-2014 04:01 PM





All times are GMT -4. The time now is 11:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
vB.Sponsors
This site is supported by its members, vendors, and administration. Vtcoa.com is in no way affiliated with Daimler Chrysler. Dodge, Viper,Ram SRT-10, the Viper logo and likeness are registered trademarks of Daimler Chrysler. The contents of this site are owned by Vtcoa.com and may not be used or reproduced without the express written permission of the Administrator.
GM Truck Forum
Ford Raptor Forums
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
Sotball Forums
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum