Go Back   Dodge Ram SRT-10 Forum - Viper Truck Club of America > Viper Truck SRT-10 Discussion > General Discussion
Home Forum Register FAQ Members List Social Groups Calendar Garage Mark Forums Read

General Discussion

Truck just died.


This is a discussion on Truck just died. within the General Discussion forums, part of the Viper Truck SRT-10 Discussion category!
Driving out of the parking lot the truck just falls on it face. It will idle but as soon as ...




Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 01-27-2009, 01:35 PM
FlyingLow's Avatar
VIPER POWERED
Southeast VTCoA Regional Member
 
Join Date: May 2006
Location: Chesapeake, Va
Posts: 4,903
Member #206
Angry Truck just died.

Driving out of the parking lot the truck just falls on it face. It will idle but as soon as I give it some gas it leans way out. I have a code for the front O2 sensor (P0031) so I think it is not reading the A/F therefore leaning the truck out. Wife is coming to pick me up so I can go buy a new one and replace it. This was already supposed to be a new one according to the charges from Marty. He replaced the front and rear. Although there was not a rear even installed as I discovered this weekend.

__________________
Silver QC - N/A with a Cam. Built by JTS Venom Performance. 475 RWHP and 540 TRQ

http://video.google.com/videoplay?do...79992451&hl=en

http://ca.youtube.com/watch?v=jPEsZ5wHJh4
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 01-27-2009, 01:42 PM
VIPER POWERED
 
Join Date: Jul 2006
Location: God's Chosen Land....East TN
Posts: 12,803
Member #436
If the PCM is not reading the O2 sensor it should go to a default setting that is a very fat A/F............you might try flashing your PCM if you have the SCT...I had a problem several times where the truck would not start after starting it cold and shutting it down after a few seconds....I flashed the PCM and it would start right up...nobody could ever explain why..
__________________
______________________________________________
PB 11.525 @ 119.26 ......

2013 CHALLENGER SRT8 AUTO IN BLACK * LMI TRUE CAI * ARRINGTON STAGE II ALUM INTAKE* KW COIL OVERS * CORSA EXTREME CATBACK * MAGNAFLOW HIGH FLOW CATS * 3.23 GETRAG LSD * PARAMOUNT DOMINATOR 3800 STALL CONVERTER * SPEEDLOGIX LIGHTWEIGHT FACIA MOUNT * ARRINGTON 6.4 BASED 426 STROKER * 517 RWHP / 536 RWTQ * MODERN MUSCLE 87 MM PORTED THROTTLE BODY * COMP VVT CAM CUSTOM GRIND FOR ARRINGTON * TUNED BY THE HEMITUNER.....

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01-27-2009, 03:36 PM
Big Worm's Avatar
VIPER POWERED
 
Join Date: Jun 2007
Location: Fairfax, VA
Age: 38
Posts: 3,332
Member #1763
Damn son, have you called marty to verify. Maybe he forgot to install it.
__________________
SSgt Jesus F Perez II
U.S Marines Always Faithful
HQMC Arlington Va
2004 SRT-10 BLACK


www.jtsvp.com www.uniquetuning.net www.pb-detail.com
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 01-27-2009, 03:52 PM
FlyingLow's Avatar
VIPER POWERED
Southeast VTCoA Regional Member
 
Join Date: May 2006
Location: Chesapeake, Va
Posts: 4,903
Member #206
Quote:
Originally Posted by Big Worm
Damn son, have you called marty to verify. Maybe he forgot to install it.

What he did was remove my cats and used the rear bung for my Wide Band A/F gauge. Before I had an extra hole drilled for the gauge.
__________________
Silver QC - N/A with a Cam. Built by JTS Venom Performance. 475 RWHP and 540 TRQ

http://video.google.com/videoplay?do...79992451&hl=en

http://ca.youtube.com/watch?v=jPEsZ5wHJh4
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 01-27-2009, 04:05 PM
Big Worm's Avatar
VIPER POWERED
 
Join Date: Jun 2007
Location: Fairfax, VA
Age: 38
Posts: 3,332
Member #1763
okay i see what you are saying
__________________
SSgt Jesus F Perez II
U.S Marines Always Faithful
HQMC Arlington Va
2004 SRT-10 BLACK


www.jtsvp.com www.uniquetuning.net www.pb-detail.com
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 01-27-2009, 04:22 PM
FerrariTruck's Avatar
VIPER POWERED
 
Join Date: May 2006
Location: LOS ANGELES, CA
Posts: 3,717
Member #74
I dont know how this would work with sts and your sct or vec, but If you just unplug the o2 it should run on default which is fat rich. This could work for you but not sure because of your set up
__________________
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 01-27-2009, 04:53 PM
VIPER POWERED
 
Join Date: Jul 2006
Location: God's Chosen Land....East TN
Posts: 12,803
Member #436
Quote:
Originally Posted by FlyingLow
What he did was remove my cats and used the rear bung for my Wide Band A/F gauge. Before I had an extra hole drilled for the gauge.
Typical Marty....
__________________
______________________________________________
PB 11.525 @ 119.26 ......

2013 CHALLENGER SRT8 AUTO IN BLACK * LMI TRUE CAI * ARRINGTON STAGE II ALUM INTAKE* KW COIL OVERS * CORSA EXTREME CATBACK * MAGNAFLOW HIGH FLOW CATS * 3.23 GETRAG LSD * PARAMOUNT DOMINATOR 3800 STALL CONVERTER * SPEEDLOGIX LIGHTWEIGHT FACIA MOUNT * ARRINGTON 6.4 BASED 426 STROKER * 517 RWHP / 536 RWTQ * MODERN MUSCLE 87 MM PORTED THROTTLE BODY * COMP VVT CAM CUSTOM GRIND FOR ARRINGTON * TUNED BY THE HEMITUNER.....

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 01-27-2009, 05:34 PM
DevilDawg3097's Avatar
VIPER POWERED
 
Join Date: Jul 2008
Location: Windy City
Age: 44
Posts: 3,863
Member #6613
dude you need a new tune.
__________________

It's my empire now BIOTCH!!
04 10lb Roe S/C 717hp 753tq
"God forbid we should ever be twenty years without such a rebellion.The people cannot be all, and always, well informed. The part which is wrong will be discontented, in proportion to the importance of the facts they misconceive. If they remain quiet under such misconceptions,it is lethargy, the forerunner of death to the public liberty.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 01-27-2009, 05:47 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 49
Member #10386
maybe a tps? its not getting a reading that the throttle is being opened and it isnt giving her any more fuel
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 01-27-2009, 06:08 PM
FlyingLow's Avatar
VIPER POWERED
Southeast VTCoA Regional Member
 
Join Date: May 2006
Location: Chesapeake, Va
Posts: 4,903
Member #206
I replaced the front left O2 sensor. Truck is running like crap. I reloaded the tune from the SCT and it ran the same. It is very lean, even at idle. I was able to get the turbo spooling and the A/F looked OK. But it was hard to get into boost so it was only there a short time. Still throwing the P0031 code. I don't know if that has anything to do with it or if it is just coincidence. I'm lost at this point.
__________________
Silver QC - N/A with a Cam. Built by JTS Venom Performance. 475 RWHP and 540 TRQ

http://video.google.com/videoplay?do...79992451&hl=en

http://ca.youtube.com/watch?v=jPEsZ5wHJh4
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On






All times are GMT -4. The time now is 10:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
vB.Sponsors
This site is supported by its members, vendors, and administration. Vtcoa.com is in no way affiliated with Daimler Chrysler. Dodge, Viper,Ram SRT-10, the Viper logo and likeness are registered trademarks of Daimler Chrysler. The contents of this site are owned by Vtcoa.com and may not be used or reproduced without the express written permission of the Administrator.
GM Truck Forum
Ford Raptor Forums
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
Sotball Forums
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum