Need help on 04 RC that won't start

Discussion in 'General Discussion' started by RMBLFSH, Mar 25, 2020.

Car Parts
  1. rottenronnie

    rottenronnie Well-Known Member Supporting Member

    Messages:
    3,109
    Likes Received:
    389
    Joined:
    Jul 4, 2006
    Location:
    Calgary, Alberta
    A bit of history:
    In 1954 Nash-Kelvinator (an appliance company) acquired Hudson Motor Car and formed American Motors (thank-you Wiki).

    So as far as handling goes, it was top heavy (due to shape) and with belted tires and construction history I would say it was somewhere between a deep freeze and a waterbed.

    A total chick-magnet!
     
    AMS3 and Kiwi SRT10 like this.
  2. Kiwi SRT10

    Kiwi SRT10 Active Member Supporting Member

    Messages:
    286
    Likes Received:
    180
    Joined:
    Dec 16, 2019
    Location:
    New Zealand
    Hmm Yes I remember those. My dad wanted one. Thank god he never got one! He did get a Lloyd 600. Little German car 2 stroke engine
    I bought a 1971 Vauxhall Victor 3300 :) Much more fun
     
    AMS3 likes this.
  3. AMS3

    AMS3 Active Member

    Messages:
    243
    Likes Received:
    76
    Joined:
    Aug 8, 2019
    Location:
    Savannah Ga
    LMAO! Chick magnet, for real?
     
    Kiwi SRT10 likes this.
  4. Kiwi SRT10

    Kiwi SRT10 Active Member Supporting Member

    Messages:
    286
    Likes Received:
    180
    Joined:
    Dec 16, 2019
    Location:
    New Zealand
    It is Canada, who knows what turns chicks on up there. You may learn something...useful
     
    AMS3 and rottenronnie like this.
  5. RMBLFSH

    RMBLFSH Full Access Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jan 12, 2014
    Location:
    Houston
    Well, update isn’t the solution I was hoping. Installed a new factory mopar immobilizer and had the locksmith come program a fresh key to it. Fires right up, no red blinking light on cluster so skim is working, runs for 1:45 minutes and then dies. Only difference with the new immobilizer versus the old is that Fuel pump kicks on with every turn of the ignition and the push to start works every time versus with the old immobilizer once the truck stopped running the fuel pump wouldn’t start and the push to start wouldn’t work. So, brings me to believe its ECU based now. Before I give up and have it towed to my mechanic, anyone else have any thoughts?
     
  6. rottenronnie

    rottenronnie Well-Known Member Supporting Member

    Messages:
    3,109
    Likes Received:
    389
    Joined:
    Jul 4, 2006
    Location:
    Calgary, Alberta
    Perhaps, one last thing to try. Take off BOTH battery cables and touch them together for a second or 2.
    That will clear the RAM in the Jtec controller (ecu).
     
  7. rottenronnie

    rottenronnie Well-Known Member Supporting Member

    Messages:
    3,109
    Likes Received:
    389
    Joined:
    Jul 4, 2006
    Location:
    Calgary, Alberta
    The cable trick creates a reset that bypasses you waiting for several key on/key off cycles to clear the "crap" out of the RAM on your ecu.

    I had a faulty Throttle Position Sensor once that didn't trip any codes but as it was only seeing 70% throttle, the truck was a dog. I couldn't figure it out for a while.

    Here's the kicker: Even after replacing the TPS, it was still a dog until I did the cable trick and it immediately realized what planet it was on and was back to it's happy self.

    Worth a try in your case.
    Think of it as a computer reboot, because that's what it is.
     
  8. Kiwi SRT10

    Kiwi SRT10 Active Member Supporting Member

    Messages:
    286
    Likes Received:
    180
    Joined:
    Dec 16, 2019
    Location:
    New Zealand
    I am also taking note, knowledge is power....so why is my truck slow? Don't answer that!!!!
     
  9. rottenronnie

    rottenronnie Well-Known Member Supporting Member

    Messages:
    3,109
    Likes Received:
    389
    Joined:
    Jul 4, 2006
    Location:
    Calgary, Alberta
    Slow?
    How slow?
     
  10. Kiwi SRT10

    Kiwi SRT10 Active Member Supporting Member

    Messages:
    286
    Likes Received:
    180
    Joined:
    Dec 16, 2019
    Location:
    New Zealand
    It is just simple mods not fast like most others here
    It will probably stay that way too. I like it as is
     
  11. rottenronnie

    rottenronnie Well-Known Member Supporting Member

    Messages:
    3,109
    Likes Received:
    389
    Joined:
    Jul 4, 2006
    Location:
    Calgary, Alberta
    All good.